به گزارش مهر، جامعه اسلامی مهندسین در لبیک به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات مجلس دوازدهم بیانیه صادر کرد.
بر اساس این گزارش، در بیانیه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری آمده است:
مقام معظم رهبری: نظام اسلامی، جمهوری اسلامی است. نه جمهوری باید ضربه ببیند، نه اسلامی باید ضربه ببیند.
سال ۱۴۰۲ به نیمههای خود نزدیک میشود و شور و طراوت انتخابات اسفندماه سال جاری هرلحظه بیشتر و نمایانتر میشود. با شروع پیش ثبت نام انتخابات اسفندماه عملاً فرایند انتخابات آغاز شده و کوس این اتفاق مهم در کشور به صدا درآمده است. رهبر معظم انقلاب امسال و با عنایت به اهمیت انتخابات پیش رو بسیار زودتر از دورههای قبل به این موضوع ورود نمودند و با بیان ۴ کلیدواژه مهم مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت در این حوزه، چراغ بحثهای انتخاباتی را هم در حوزههای حاکمیتی و هم در میان احزاب و نحله های سیاسی و هم در میان اقشار مختلف ملت ایران روشن نمودند.
جامعه اسلامی مهندسین به عنوان یک حزب سیاسی که منش و رفتار خود را در پیروی از ولایت و اثربخشی منویات رهبر فرزانه انقلاب به دور از هرگونه شعارزدگی و تکرار گرایی قرار داده است، پیش از این نیز در لبیک به فرمایشات معظم له نکاتی را به همه متولیان و مجریان و مرتبطین انتخابات گوشزد نمود. لکن این بار به عنوان یک مطالبه، تجاوب به نکات مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب را مورد تاکید و توجه قرار داده است. از این رو مطالبی را با ملت شریف ایران در این خصوص مطرح مینماید:
یکم: پس از گذشت چند ماه از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص ۴ کلیدواژه انتخابات، هنوز برنامههای عملی در پاسخ به فرمایشات ایشان از سوی نهادهای ذیربط حکومتی همچون وزارت محترم کشور، شورای محترم نگهبان، نهادهای امنیتی، رسانههای جمعی و همچنین احزاب و گروههای سیاسی دیده نشده است. در پاسخ انتقادی که به یکی از این ارکان گفته شده بود، به برگزاری جلسات و برنامهریزی ها اشاره نموده بودند که شایسته است نمود این جلسات و پیگیریها در قالب برنامههای عملی به استحضار ملت شریف ایران رسانده شود.
دوم: هرچند که حدود ۷ ماه تا موسم انتخابات فاصله داریم اما بدیهی است که شور انتخاباتی تنها مختص یکی دو هفته منتهی به انتخابات نیست. همه دستگاههای مسئول، علی الخصوص رسانه ملی موظفند شور انتخاباتی را بهصورت تدریجی در جامعه ایجاد کنند و برگزاری میزگردها، برنامههای گفتگو محور و نقادانه با حضور طیفهای مختلف سیاسی که پوشش دهنده سلایق آحاد مختلف جامعه باشد تا زمان انتخابات ضروری و درخور توجه ویژه است. که البته تلاش رسانه ملی برای شروع این کار در شبکههای مختلف سیما و صدای جمهوری اسلامی ایران درخور توجه است.
سوم: اهمیت هر دو انتخابات سالجاری بر کسی پوشیده نیست. جایگاه رفیع مجلس خبرگان در کشور و همچنین نقش بی بدیل مجلس شورای اسلامی در اداره کشور، نشان میدهد که باید به اهمیت دو انتخابات پرداخت و صرفاً پرداختن به یکی از این دو مهم و غفلت از اهمیت دیگری میتواند به روند مشارکت و جایگاه آن مجلس ضربه بزند. از این روست که صاحبان تریبونهای مختلف و در رأس آنها رسانه ملی لازم است به این موضوع مهم توجه ویژه داشته باشند.
چهارم: یکی از کلیدواژههای مهم فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات موضوع مشارکت میباشد. موضوع مشارکت فقط یک عدد و رقم نیست بلکه جلوه انسجام آحاد ملت و نمایش اقتدار ملی است. هرکس در هر جایگاهی چه بهعنوان یک مسئول در حاکمیت و چه به عنوان یک فعال سیاسی فکر کاهش مشارکت را به ذهن خود خطور دهد، قطعاً خلاف امنیت ملی کشور قدم برداشته است. کسانی که بخواهند برای راحت تر انتخاب شدن، رقبای خود را با ابزارهای مختلف از صحنه انتخابات حذف کنند یا کسانی که بر پایه حقد و کینهای که از نظام دارند بر طبل تحریم انتخابات و کاهش مشارکت بکوبند، به مثابه دو لبه یک قیچی عمل نموده و با آب به آسیاب دشمن ریختن، به اسلامیت و جمهوریت نظام ضربه میزنند. گروهها و احزاب سیاسی شایسته است ضمن اعلام برائت از چنین اندیشههایی، فضا را برای رقابتی جدی و با مشارکت بالای مردم مهیا نمایند. نهادهای حاکمیتی نیز باید برای خنثی ساختن چنین تفکراتی که قطعاً ضد امنیت ملی است برنامههای عملی و اجرایی داشته باشند.
پنجم: زمانی که صحبت از حضور حداکثری جناحها در انتخابات میکنیم اولاً رقیبمان را با هر دیدگاه سیاسی البته در چارچوب نظام به رسمیت میشناسیم و ثانیاً در حال مرزبندی با فتنه گران و اغتشاشگران و جریانهای تمامیت خواه و جزم اندیش هستیم. بارها گفتهایم که افراد بسیاری از جناح رقیب ما هستند که دل در گرو ایران عزیز دارند، معتقد به ولایت هستند و دلسوز کشور، اما ممکن است مرام و سلیقه ما را برای اداره کشور نپسندند و منتقد جدی ما باشند. اولاً بر اساس آموزههای رهبر معظم انقلاب هر نوع نگاهی که جریانی را صرفاً صاحب انقلاب و منجی کشور بداند طرد میکنیم و ثانیاً از حضور رقیب جدی در انتخابات استقبال میکنیم و انتخابات را محملی برای عرضه سلایق گوناگون و عرصه انتخاب اکثریت ملت میدانیم. لذا شایسته است که احزاب و گروهها نیز با معرفی نیروهای مفید و موجه خود، عرصه را برای مشارکت هرچه بیشتر مردم فراخ نمایند. واضح و مبرهن است که حکمرانی خوب مستلزم داشتن مجلسی در تراز و شایسته جمهوری اسلامی است. از این روست که افرادی باید از سوی احزاب و گروهها معرفی شوند که ضمن داشتن صلاحیتهای لازم، در حوزه حکمرانی نیز دارای تجربیات مناسب و ارزشمند باشند.
ششم: از مسئولین ذیربط علی الخصوص در نهادهای پژوهشی همچون مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و یا نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ذیربط میخواهیم بهصورت مشخص با پژوهش میدانی، مصاحبه نخبگان و سایر روشهای علمی قابل اتکا، عوامل و ابعاد پایین بودن مشارکت را در انتخابات اخیر شناسایی نموده و به سمع و نظر مسئولین ذیربط بالاخص سران محترم قوا برسانند. به باور ما تعیین وزن منطقی هریک از عوامل کاهش نرخ مشارکت میتواند به تحلیل واقعی عوامل ذیمدخل و ارائه راهکارهای مرتفع ساختن آنها کمک شایانی نماید.
هفتم: هر ۴ کلید واژه مهم مورد اشاره در فرمایش رهبر معظم انقلاب یعنی مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت وظیفهای بزرگ بر دوش دست اندرکاران انتخابات قرار داده است. میدان بررسی صلاحیتها توسط شورای محترم نگهبان، آوردگاه مجریان انتخابات در هیئتهای اجرایی که لازم است معتمد و بیطرف باشند، آزمون مهم قوای اطلاعاتی و امنیتی در ارائه گزارشها و رعایت بیطرفی ها و برخورد مهربانانه و مومنانه مجموعه حاکمیت در این حوزه و رفتار مطابق قانون بدون در نظر گرفتن سلایق، میتواند انتخابات سال ۱۴۰۲ را به عرصه بی بدیل بازگشت سرمایه اجتماعی و نبرد با کفتارهای منتظر بر نابودی نظام اسلامی بدل نماید. امیدواریم که این وظیفه بزرگ با استعانت از روح بلند امام عظیم الشان و شهدای بلندمرتبه به خون خفته، به احسن وجه به انجام رسانده شود.
هشتم: در پایان از مجموعه مسئولین نظام علی الخصوص رؤسای محترم سه قوه، جناب آقایان رئیسی، قالیباف و اژه ای، انتظار داریم با بهره گیری از ظرفیت ارزشمند جلسه سران قوا، نسبت به رفع مشکلات موجود در امر مشارکت بالا در انتخابات اسفندماه و تسریع و تسهیل در رفع موانع و اهتمام به تجاوب مطالبه به حق رهبر معظم انقلاب عزم خود را جزم نموده و ان شاالله در سایه سار عنایات حضرت ولی عصر ارواحنا لتراب مقدمه الفدا زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور و حماسی را در این سال فراهم آورند.
و لله عاقبه الامور
جامعه اسلامی مهندسین
مردادماه ۱۴۰۲
نظر شما